Botoxbehandling

Vi har alla sett skräckexempel på när folk har gjort botox och det har gått snett, men det finns även många exempel där det har höjt människors livskvalitet. Överallt idag görs det reklam för botoxbehandlingar; på sociala medier, reklampelare och TV, allt för att du alltid ska ha en så fräsch och avslappnad hy som möjligt utan märkbara rynkor. Hetsen kring våra utseenden växer för var dag, till den grad att vi inte längre är vana vid det som är naturligt och normalt. Att kunna reducera rynkor eller räta ut fina linjer med botox kan faktiskt vara till stor hjälp för att öka självförtroendet. Men vad behöver du veta? Det har jag sammanfattat här åt dig.

Vad är botox och när används det?

Botox (botulinumtoxin typ A) är ett läkemedel som idag ingår i en av världens vanligaste medicinska behandlingar. Detta läkemedel finns främst till för att behandla de tre klassiska områdena; den horisontella pannrynkan, ”bekymmersynkan” och skrattrynkor i ögats yttre kant. Utöver detta är det inte ovanligt att de som har licens även erbjuder kosmetiska behandlingar med botox som läppförstoring eller förstärkning av ett önskat ansiktsdrag. Botox är ett utmärkt val om du har asymmetrier i ansiktet, ser trött ut eller bara vill få bort de där rynkorna i ansiktet som inte gör din ålder någon rättvisa. Men medlet kan även användas medicinskt vid exempelvis spända käkar.

Salonger, kostnad och smärta?

För att din behandling ska bli skickligt utförd och ditt resultat så naturligt och säkert som möjligt krävs det att en legitimerad läkare eller sjuksköterska utför behandlingen. Du bör därför alltid rådfråga på din klinik/salong om utövaren i fråga har licens eller certifikat för att inte göra en behandling du senare får ångra. Detsamma gäller priset, rådfråga alltid din specifika klinik då det skiljer sig en hel del åt beroende på erfarenhet hos utövaren samt det område ingreppet gäller. Räkna med att ett område kostar runt två-fyratusen kronor. Smärtan är inte så farlig som du kanske tror, ett nålstick och eventuella blåmärken är det värsta.