Tips för nybörjare i discgolf

Discgolf är en frisbeesport där spelare ofta kastar en liten skiva (även kallad disc) på en bana där ”hålen” består av upphöjda metallkorgar. Det spelas ofta med regler som liknar vanlig golf. Det spelas vanligtvis på en oregelbunden bana med 18 eller 9 hål. Spelarna använder ibland vanliga frisbees eller mer specialanpassade discar som även de är formade som frisbees.

De flesta banor har bunkrar eller andra typer av hinder på sidan som gör det svårare om man inte lyckas med sina kast och kommer ur kurs. Det är viktigt att inte sätta för stor press på sig själv när du lär dig spela discgolf. Lär känna dina färdigheter och hur snabbt du kan komma till korgen. De första hålen ska vara enkla; Du borde sätta bra. Gör istället ett mer kontrollerat tillvägagångssätt och använd en frisbee. Detta gör att du kan utveckla dina färdigheter och ta reda på vad som fungerar bäst för dig.

Leta efter en bana med bunkrar eller sandfällor. Dessa kommer att kräva mer uppmärksamhet, men när du behärskar dem blir det roligt att spela. Leta efter en nybörjarkurs, som har ett kort första hål så att du kan öva på att sätta härifrån. Bli inte avskräckt om du missar kastet några gånger på dina första försök eftersom det händer alla.

När du har behärskat grunderna är det dags att gå upp till en mer utmanande bana. Du kan antingen välja en med en professionellt driven bana, eller besöka en allmän bana som drivs av den kommunen. Du kan spela discgolf själv, som grupp eller utmana andra nybörjare till ett vänligt spel. Denna sport kan ge en varaktig hobby eller till och med ett sätt att tjäna lite extra pengar.